23.01.2018By: Instrumentarium

Trendwalk Pitti Uomossa: katso kauden kiinnostavimmat katutyylit!


Pitti Uomo -muotitapahtuma kokoaa Firenzeen muotimaailman kerman. Trendwalk bongasi muotimessuilta alkukevään innostavimmat katutyylit. Huomio on nyt takeissa, asusteissa, kuosiklassikoissa  – ja Guccissa! Tapahtuma oli tänä vuonna suomalaisittain erityisen tärkeä, sillä teemamaa oli Suomi.

PittiUomo_hatut_1

PittiUomo_hatut_2

Hulluna hattuihin

Huopahattuja, seilorilippalakkeja, pipoja, turbaaneita ja hiuspantoja. Pitti Uomon vierasjoukossa vain harva liikkui paljain päin. Suosituimmaksi päähineeksi osoittautui kuitenkin klassinen huovasta muotoiltu lierihattu, joka suojasi niin Firenzen auringolta kuin satunnaiselta sateeltakin. Se saa yksinkertaisenkin asun näyttämään harkitulta kokonaisuudelta. Ruotsalainen tyylipariskunta Elin Berntson ja Alladin Faily oli yksi messujen kuvatuimmista hattujen kantajista.

PittiUomo_takit_2

PittiUomo_takit_1

Takkitaiturit

Talven takkiklassikot musta villakangastakki ja tummanvihreä parkatakki saivat Firenzessä yllättäviä kilpailijoita: katutyylin taiturit viimeistelivät nyt talviasunsa pitkillä kirkasvärisillä tai koristekirjailluilla takeilla.  Muotisuunnittelija Isabel Pabon punaisessa takissa lensivät haikarat ja stailisti Graziano Di Cintio yhdisti taidokkaasti sinapinkeltaisen takin ja kuvioidun kookkaan huivin. Musta villakangastakki sai selkäänsä sarjakuvahenkisiä applikointeja. Kirjailut ja värit toimivat parhaiten juuri pitkässä ja malliltaan yksinkertaisessa takissa.

PittiUomo_puku_2

PittiUomo_puku_1

Pukupakko

Pitti Uomo tunnetaan tyylikkäistä miesvieraistaan, jotka ovat sonnustautuneet hyvin istuviin pukuihin. Moderni herrasmiestyyli inspiroi myös naispuolisia vieraita. He yhdistivät housupuvun rennosti tennareihin ja poolopaitaan tai klassisesti kauluspaitaan. Myös kookkaat korut sopivat pukutyyliin.

PittiUomo_Gucci_1

PittiUomo_Gucci_2

Gucci-mania

Firenze ja Gucci ovat erottamaton kaksikko: merkki perustettiin kaupungissa vuonna 1921 ja se pitää siellä yhä päämajaansa. Muotiväki kunnioitti yhtälöä sonnustautumalla merkin logolla koristettuihin loafereihin, vöihin ja käsilaukkuihin. Pitti Uomon perusteella Gucci-mania ei siis ole laantumassa.

PittiUomo_ruutu_1

PittiUomo_ruutu_2

Laatikkoleikki

Ruutukuosi jatkaa voittokulkuaan myös vuonna 2018. Firenzessä se näytti monipuolisuutensa: hillitty harmaa ruudutus sai seurakseen moniväristä skottiruutua, ja kuosi peitti niin takkeja, housuja, hameita, laukkuja kuin lippalakkejakin – ja se näytti hyvältä kaikissa.

PittiUomo_sametti

Sumuinen sametti

Yksi muotitapahtuman hittimateriaaleista oli sametti, jota nähtiin sekä naisten että miesten housuissa. Erityisen hyvältä materiaali näytti leveälahkeisissa housuissa. Niiden pariksi sopivat myös rennot tennarit. Nilkkoihin kapeneva malli vaatii hieman tarkempaa stailistin silmää, sillä se voi helposti näyttää melko lapsekkaalta. Brasilialaisstailisti Kadu Dantas yhdisti omansa norjalaisneuleeseen ja lippalakkiin. Dantaksen suosittu Instagram löytyy nimellä @kadudantas

Teksti: Trendwalk
Kuvat: Heli Sorjonen