07.09.2017By: Instrumentarium

TrendWalk Tukholman muotiviikoilla: syksyn ajankohtaisin katumuoti syntyy ruuduista ja siroista koroista


TrendWalkin tyylitoimitus kuvasi Tukholman muotiviikkojen tyylikkäimmät pukeutujat. Skandi-katutyylin taiturit satsaavat nyt bleisereihin, siroihin nilkkureihin – ja sukkahousuihin.

Reilut ruudut. Muotiviikkojen ykkösvaatekappale oli harmaa, väljä ja ruudullinen. Tukholmalaisten suosikkibleiseri kuulostaa hankalalta, mutta näyttää hyvältä. Siron siluetin ystävät pukivat sen viittamaisesti harteille, volyymia pelkäämättömät taas yhdistivät jakun farkkuihin tai puvunhousuihin. Tyyli ei näytä pölyiseltä, kun jakun seuraksi pukee raikasta valkoista tai kirkasta väriä.

Tukholma_ruutu

Solakat saappaat. Kun muu siluetti on väljä, tuo jalkaterää myötäilevä saapas asuun keveyttä. Tukholmalaiset yhdistivät sirot kankaiset sukkasaappaat nilkkamittaisiin housuihin tai pitkiin liehuviin helmoihin. Kapeiden korkojen korkeus vaihteli dramaattisesta korosta kätevään kitten heel -korkeuteen. Punaisia ja vaaleanpunaisia saappaita vilahteli erityisen paljon.

Tukholma_sukkasaappaat

Tuplaraidoitus. Miksi tyytyä yhteen, jos voi saada kaksi – tai enemmän? Katujen raikkaimmat asut syntyivät sinivalkoisten tai mustavalkoisten raitojen geometrisesta liitosta. Samaan asuun puettiin eri levyisiä raitakuoseja tai yhdistettiin pysty- ja poikkiraitaa. Tämä tyyli muistuttaa kesästä myös toimiston lamppujen alla.

Tukholma_raidat

Megapuku. Katujen jakkupuvut kumarsivat klassiselle power dressing -tyylille. Hartialinjat olivat kulmikkaita ja lahkeet leveitä. Siluetti oli rehellisesti iso: vyötäröä ei yritetty nipistää esiin napituksella tai vöillä, vaan jakun alle puettiin esimerkiksi huppari. Leveiden lahkeiden alta vilkkuivat kuitenkin korkeat korot.

Tukholma_runsaatjakut

Se toinen ruutukuosi. Yleensä hillityt tukholmalaiset ovat ihastuneet verkkosukkahousuihin. Ne lisäävät tekstuuria muuten vähäeleisiin asuihin. Pikkuruutuinen verkko oli parhaimmillaan mekkojen kanssa, isommat ruudut taas housujen alta vilkkuessaan. Verkkosukkien ja ruutukuosien yhdistelmä oli kekseliäs.

Tukholma_verkkosukat

Bongaa lisää Tukholman muotiviikkojen tyylejä Instrun Facebookista ja Instagramista

Teksti: Trendwalk

Kuvat: TrendWalk/Saara Majanne