28.03.2017By: Instrumentarium

Tuija Pehkosen viisi tyyliteesiä: ”En tyydy ihan kivaan”


Tv- ja radiojuontaja Tuija Pehkonen arvostaa laatua ja ajattelee laukkua sijoituksena. Tanssii tähtien kanssa –ohjelmassa työskentely ei ole kuitenkaan saanut vaihtamaan nahkahousuja röyhelömekkoon.

Tuija_1

 

1 Monikäyttöiset vaatteet pelastavat päivän

Päivääni mahtuu hyvin erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia, joten vaatteiden on sovittava kiireiseen elämänrytmiini. Rakastan vaatteita, jotka toimivat koko päivän töistä tapaamisiin ja aina illan kinkereihin saakka. Yksi tällaisista lempivaatteistani on punainen, vyötäröltä kursittava mekko. Se yllä ei tarvitse koskaan miettiä olenko ylipukeutunut tai alipukeutunut. Kenkiä vaihtamalla on helppo muokata mekosta eri tilaisuuksiin sopiva.

Tuija_2

2 Panosta laukkuun

Laukku on tärkein asusteeni, sillä siellä kulkee mukana koko elämä. Laukun tulee olla kestävä ja tilava, jotta sinne mahtuu kaikki tarvittava. Tällä hetkellä sitä täyttävät uintikamat, vaihtovaatteet ja tietenkin korkkarit, jotka kulkevat minulla lähes päivittäin mukana. Laukun tulee kestää myös aikaa. Vähintään viisi vuotta tai toivottavasti jopa kymmenen. Ajattelenkin laukun hankkimista sijoituksena. Se on taloudellisesti iso hankinta, joten oli myös iso prosessi löytää sopiva. Tällä hetkellä luottolaukkunani on Givenhyn shopper-mallinen laukku.

Tuija_3

 

3 Korot lisäävät itsevarmuutta

Ihailen naisia, jotka jaksavat kulkea päivät pitkät korkokengissä. Nuorempana jaksoin aina pitää korkoja jalassa mutta nykyisin korko on madaltunut tai kengät vaihtuneet lenkkareihin. Kaivan korot kuitenkin esiin aina edustustilaisuuksia ja itsevamuutta vaativia tilanteita varten. Viime vuonna presidentti Tarja Halosen haastatteleminen radio-ohjelmassani Yle Puheella aiheutti minulle aamulla valtavan vaatekriisin. Lopulta päädyin kokomustaan asuun, mutta jalassani oli piikkikorot. Korot veivät jännityksen taka-alalle ja toivat varmuutta haastatteluun.

4 Mieluummin yksi hyvä kuin monta huonoa

Vaatteen pitää olla mukava ja helppokäyttöinen. Jos vaate ostohetkellä mietityttää mitenkään, en osta sitä. Minulla on esimerkiksi todella hieno paita, joka yllä saan aina kehuja. En kuitenkaan saa sen selän takana olevia nappeja itse kiinni, joten paita jää usein vaatekaappiin. En myöskään koskaan hanki mitään ihan kivaa. Ostettava ei maailmasta lopu koskaan. Aina löytyy vaate, joka on täydellinen ja joka oikeasti tulee puettua päälle.

Tuija_4

 

5 Tutut nahkahousut eivät petä koskaan

Kiireen ja ajatusten vilinän keskellä en koskaan lähde kokeilemaan uutta asukokonaisuutta. Silloin jalkaan sujahtaa luottovaatteeni: nahkahousut, jotka on helppo yhdistää fiiliksen mukaiseen puseroon. Ne päällä näytän siistiltä ja tunnen oloni mukavaksi, eli takuuvarma combo arkisiin tilanteisiin! Nahkahousut ovat parhaat, kun niitä on jo hetken pitänyt jalassa. Lukuisat yksilöt on tullut sovitettua Day Birger et Mikkelsenin mallista on tullut ehdoton lempparini. Heidän mallinsa on minulle täydellinen.

Teksti: Nina Alanko

Kuvat: Saara Majanne