Uudet suomalaiset tyyli-ikonit: designer Emma Berghem
Graafinen suunnittelija, stylisti ja intohimoinen sisustaja Emma Berghemin tyylissä klassisuus ja kreisiys törmäävät ennennäkemättömällä tavalla. Näitä tyylivinkkejä voi kokeilla vain omalla vastuulla – Emman energia valaisee pimeimmätkin kaamospäivät!
1. Tyylit törmäyskurssilla
Minulla on kaksi puolta: toinen on elegantti ja klassinen ja toinen vähän radikaali. En ole kumpaakaan sataprosenttisesti. Omin tyylini syntyy vastakohtia yhdistelemällä. Pukeutumistyylini muistuttaa musiikkimakuani, jossa Zetterlundin jazz ja räppi ovat sulassa sovussa. Ne saavat kohdata samassa asussa – tai vaatekappaleessakin. Esimerkiksi lempikenkäni, punaiset reisipituiset stilettikokosaappaat ovat sekä-että, sillä stilettokorko on elegantti, mutta punaisuus ja reisimitta tekevät niistä radikaalin. Yhdistän ne esimerkiksi hupparimekkoon.
2. Ole oma joulukuusesi
Käytän paljon asusteita, ja varsinkin koruja käytän runsaskätisesti. Mummi sanoi, että olen kuin joulukuusi, kun kävelen korujen kanssa: kilisen vaan. Se on ehkä vähän epäsuomalaista.
Tykkään näyttävistä kengistä ja hatuista. Täsmään myös aina meikin ja hiukset päivän tyyliin. Sen voi tehdä nopeastikin, enkä vietä tuntikausia kylppärissä.
3. Myymälän oudoimmat kehykset
Minulla on lukulasit, ja käytän niitä hyvin mielelläni. Olen aina valinnut kehykseni niin, että sovitan vain myymälän erikoisimpia kehyksiä. En halua normilaseja. Nyt tyylini on siirtynyt graafisesta korumaisempaan.
Uusimmat kehykseni ovat Instrusta. Valitsin Guccin isot, kultaiset ja hieman neliskanttiset lasit, jotka näyttävät siltä, että ne ovat hieman liian isot minulle. Niissä on paljon 1970-luvun nostalgiaa. Vanhemmat kehykseni ovat pilottilasit, jotka sopivat kivasti sporttityyliin. Kolmannet ovat suuret pyöreät muovikehykset, joissa on metallinen tuplasilta.
Uusimmat kehykset ovat minulla mukana töissä, vanhemmat ovat kotikäytössä.
4. Kerro tarinoita
Pukeutumiseni vahvistaa kunkin päivän tunnelmaa, ja kertoo tarinoita. Asukokonaisuus voi lähteä erikoisesta asusteesta, kuten pantterinilkkureista, tai sitten yleisestä fiiliksestä, kuten vaikka sporttisesta tunnelmasta. Inspiraatio voi olla vaikka Sporty Spice, ja sitten teen oman tulkintani tyylistä.
Pukeutumiseni on kommunikaatiota itseni kanssa. Olen samanlainen, vaikka en tapaisi ketään. Muut ihmiset vaikuttavat lähinnä niin, että pitää ottaa hyvät tavat huomioon. Palaveriin ei mennä napapaidassa, sporttihousuissa ja bootseissa. Joskus olen toki tehnyt senkin, mutta se oli vahinko.
5. Tyyli-inspiraatiota nunnameditaatiosta
Harrastan meditaatiota, mindfullnesiä ja twerkkaamista. Meditaatio-ohjaajani on nunna, joka kutsuu meitä oppilaitaan maallisiksi. Seuraavana päivänä twerkkaan. Kutsun lajiyhdistelmääni sanalla ”nama-slay”. Siinä on keskittymisen ”namaste” ja twerkkaamisen asennetta tarkoittava ”slay” yhdessä.
Olen aina tanssinut. Aiemmin lajini olivat baletti, jazz ja disko, mutta nyt olen innostunut street-lajeista. Se näkyy tyylissäni sporttivaikutteina. Sen myötä elämässäni on vielä enemmän hiphop-lippiksiä ja gangsterimeininkiä.
Lisää kauden upeita uutuuskehyksiä instru.fi. Tervetuloa kokeilemaan ja löytämään omat suosikkisi Instrumentariumin myymälöistä.
Lue myös:
> Uudet suomalaiset tyyli-ikonit: Inke Ketonen laittaa lenkkarit myös toimistoon
> Malli-stailisti Maryam Razavi: Materiaali ei korvaa itsevarmuutta