04.04.2018By: Instrumentarium

Uudistu kevääseen: nämä 3 trendiä raikastavat kauden tyylin


Yksi kuosi, yksi vaatekappale ja yksi nappiasuste. Kevään kolme parasta trendiä päivittävät tyylin uuteen kauteen vaivattomasti. Mikä parasta, nämä soveltuvat monenlaisiin kesäsäihin!

Kevään trendit, pallo- ja ruutukuosit

Kauden kuosilöytö: terävät klassikot

Ruutukuosista on intoiltu pitkin syksyä ja talvea, eikä sitä tarvitse lopettaa tänä kesänäkään: ruutukuosin aurinkoversio tarkoittaa roosaa tai vaaleansinistä ruudutusta, tai vaikkapa mustavalkoruudullisia sortseja ja jakkua. Toinen inspiroiva klassikko on pallokuosi, joka muuttuu tänä kesänä mustavalkoiseksi. Esimerkiksi pariisilaistalo Junya Watanabe lainasi mallistoonsa Marimekon pallokuosisen kankaan. Osta nyt, käytä ensi kesänäkin – ja sitä seuraavana.

Kevään trendit, pitkät hameet

Kauden vaateostos: alta polven -hame

Housupuvut jatkavat yhä valtakauttaan, mutta tänä keväänä lahkeet saavat vakavan kilpailijan kiinnostavista helmoista. Hameiden helmat venyvät nyt yli polven ja hipovat jopa nilkkoja. Klassinen kynämalli toimii pitkänäkin, tai sitten helma saa pintaansa rypytyksiä ja hapsuja. Leveä kellohelma on rento vaihtoehto ja sen pituus voi ulottua ylänilkkaan saakka. Kumpikin tyyli sopii suomalaisen kevään ja kesän säähän: ne ovat hieman vakavampia kuin lyhyet kesämekkoset, joten kummankin kanssa voi huoletta pukea sukkahousut!

Kapean hameen pariksi voi pukea ajankohtaiset röyhelöhihat tai laadukkaan, väljän t-paidan. Kellohelmahame taas sopii myös viileisiin päiviin, kun sen kanssa pukee pitkän, muhkean neuleen (olemme realisteja). Silloin siluetti on ajankohtaisen täyteläinen.

Kevään trendit, jättiasusteet

Kauden asustesatsaus: jättilaukut ja -hatut

Mitä lämpimämpi sää, sitä isommat asusteet. Tänä keväänä niin käsilaukut, korvakorut kuin aurinkohatutkin muuttuvat suuriksi ja mahtaviksi. Näytöslavoilla koristekivistä ja sirosta metallista kootut korvakorut hipoivat olkapäitä. Uusi käsilaukkukoko on puolestaan kätevästi suuri ja kulmikas. Nahkaiset versiot soveltuvat kaupunkikäyttöön, olki- ja kanvaskangas rantaretkille.  Aurinkohattujen ykkösmateriaali on  notkea olki, joka tekee suuresta lieristä hieman laskeutuvan ja pehmeän näköisen. Jos et siis kaipaa uusia kevät- tai kesävaatteita, tyyli päivittyy ajankohtaiseksi hyvin pienellä hankinnalla.

Tutustu myös kauden aurinko– ja silmälasitrendeihin ja seuraa Instrun Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavia.