05.12.2018By: Instrumentarium

Vetävät klassikot: uusi Burberry tekee arjesta hurmaavaa


Maaliskuussa Burberry rekrytoi pääsuunnittelijakseen italialaisen Riccardo Tiscin, joka tunnetaan vetävästä goottityylistä. Se tuo brittiklassikoihin aimo annoksen naisellisuutta ja arjen romantiikkaa.

 

Burberryn uutuusmallisto

 

”Burberry palkkasi Riccardo Tiscin. Se tuntuu samalta kuin jos fiksuin ystäväsi alkaisi seurustella kuuman mutta potentiaalisesti huonokäytöksisen miehen kanssa,” the Guardianin muotitoimittaja Jess Cartner-Morley twiittasi vitsikkäästi hetki sen jälkeen, kun tieto Tiscin nimityksestä alkoi levitä maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Muotimaailma kuhisi innoissaan.

Cartner-Morleyn kuvaus on varsin osuva: 44-vuotias Tisci on luonut uransa ranskalaismerkki Givenchyn johdossa, ja tehnyt tummanpuhuvasta, läpikuultavasta ja vahvan sensuellista tyylistä oman tavaramerkkinsä. Burberry on puolestaan beigen sävyistä ammentava hillitty brittimerkki, joka on hakenut lisävaikutteita sporttityylistä.

 

Burberryn uutuusmallisto

 

Tiscin syyskuussa esitelty ensimmäinen Burberry-mallisto osoitti, että ajat ovat todellakin muuttuneet. Tiscin käsissä Burberryn ruskean sävyt ja tuttu ruutukuosi ovat muuttuneet aiempaa naisellisemmiksi, ja mukaan on lisätty ripaus seksikkyyttä. Tutut trenssitakit sidotaan nyt korsettimaisella leveällä vyöllä, ilmava silkkipaita pujotetaan kynähameeseen ja vaatteisiin on lisätty Tiscille ominaisia alusvaatteista inspiroituneita yksityiskohtia.

Burberry tarjoilee yhä klassisia trenssitakkeja ja laadukkaita neuletuotteita, mutta kannustaa Tiscin johdolla stailaamaan asukokonaisuudet ennakkoluulottomammin. Voisiko hillittyihin avokkaisiin lisätä piikkikoron? Pitäisikö  villapaita-asu täydentää pitkillä korvakoruilla ja kapealla hameenhelmalla? Olisiko nyt aika nauttia aiempaa pehmeämmistä, laskeutuvista materiaaleista?

 

Klassikkokehysten seuraksi rohkeampi stailaus

Silmälaseissa Burberry tunnetaan ajattomasta, hyvää makua huokuvista kehyksistään. Sen valikoimaan kuuluvat kauniit kilpikonnakuosit, tyylipuhtaat metallikehykset ja elegantit vaaleat kehykset, joissa leikitellään merkin tunnistettavalla ruutukuosilla. Uusi aikakausi lupaa lisää moderneja klassikoita, mutta rohkaisee stailaamaan niitä uudella tapaa. Voisiko hillitty kehys saada parikseen punaiset huulet, tummaa silmämeikkiä tai hieman pörröiset, auki kammatut hiukset?

Burberry

 

Jos Tisciltä kysyttäisiin, vastaus olisi ehdoton kyllä. Asiallisuuden ja sensuellien yksityiskohtien yhdistäminen on Tiscin bravuuri – ja pitää tyylin kiinnostava. Siihen komboon luottavat myös Tiscin julkkisfanit muoti-ikoni Carine Roitfeldin johdolla. He kantavat omia Burberry-logojaan nyt entistäkin ylpeämmin.

Kuvat: Scott Garfitt/Shutterstock, WWD/Shutterstock

Lue myös:

Designer Emma Berghem miksaa tyylissään klassista ja jännittävää

Tyylivaikuttajat ovat nyt 50+