07.02.2018By: Instrumentarium

Yksityiskohtien lumo: Virpin muodonmuutos näyttää asusteiden ja värien voiman


Kun työpaikka määrittelee pukukoodin, oma persoona pääsee esiin asusteissa ja meikissä. Trendwalkin ja Instrumentariumin makeover-tiimi etsi Virpille täydelliset kehykset ja hehkua tuovan meikin.

Trendwalkin ja Instrumentariumin kuudes makeover-päivä omistettiin Virpin tyylin uudistamiseen. 51-vuotiaan Virpin tyylin peruspilarit ovat pysyneet ennallaan vuosikymmeniä: niihin kuuluvat kapeat farkut, t-paita ja hieman huulipunaa. Yhdistelmä kuulostaa niin ranskalaiselta, että stailaaja Anna Komonen innostui kehittämään Virpille oman hienostuneen pariisitar-tyylin. Viisikymppisen naisen kohdalla se tarkoittaa laadukkaita perusvaatteita, hyvää hiustenleikkausta ja huolella valittuja asusteita.

”Kaipaan uutta potkua ja piristymistä pukeutumiseen. Nyt minulla on vihdoin aikaa itselleni, ja haluan hyödyntää sen ajan kunnolla – ja viettää vähemmän aikaa kotona,” Virpi kertoi muodonmuutoksen aluksi. Sekin kuulostaa varsin pariisilaiselta.

Virpi_ennen_2

Mustavalkoisen paletin väripilkut

Virpin arkipukeutumista määrittää työpaikan pukukoodi. Työunivormuun kuuluu valkoinen työtakki, jonka alle puetaan mustat tai valkoiset vaatteet. Virpi rakastaa värejä, joten niitä voi lisätä asusteiden ja meikin avulla.

”Pidän paljon oranssista ja vaaleanpunaisesta. Hiustaitelija Mikko Vainio sanoi, että minulle sopivat yllättävän monet eri värit,” Virpi selvittää.

Luontevin paikka lisävärille ovat silmälasinkehykset. Instrun kehysasiantuntija valitsi Virpin kasvoille Guccin statement-kuvioidut silmälasikehykset, joiden malli on kissamaisen viisto ja hieman kulmikas.

Virpi-jalkeen-1

”Olen kokeillut elämäni aikana todella monenlaisia kehystyylejä. Eniten kehuja saavat erikoisimmat kehysmallit. Ne rohkaisevat myös muita kokeilemaan uusia tyylejä,” Virpi arvioi.

Täydellinen peruspuna

Meikkitaiteilija Anu Levy valitsi Virpi meikkiin pariisilaistyylin kulmakivet: mustan kajalin ja punaisen huulipunan. Kissamainen musta rajaus sopii erityisen hyvin ihmisille, joiden silmät ovat melko lähellä toisiaan. Se korostaa silmän ulkokulmaa ja jatkaa silmän linjaa sivulle.

”Kun silmämeikki lähinnä muotoilee, voi satsata huulipunaan. Valitsin Virpille paloauton punaisen sävyn,” Levy esittelee.

Mustavalkoisen asun kanssa efekti on huima: tyyli on yhtä aikaa harkittu ja näyttävä. Kirkas huulipuna valaisee koko olemuksen – ja täsmää hauskasti Guccin kehyksiin.

Kehykset toimivat asusteena

Lasien ohella painopiste oli asujen kauluksissa. Valkoinen kauluspaita sai parikseen ohuen, rusetille solmitun mustan nauhan, ja tunikamaista puseroa terästi koristekirjailtu kaulus. Pienet yksityiskohdat saavat vähäeleisen asun näyttämään viimeistellyltä.

Guccin lämpimän ruskea ja hillitympi kehysvaihtoehto sopii niihin päiviin, jolloin tyyli halutaan pitää vähäeleisempänä. Näissä kehyksissä kultainen sangan yksityiskohta toimii katseenvangitsijana korun lailla.

Virpi-jalkeen-2

Raidat korostavat eloisuutta

Hiustaitelija Mikko Vainio muotoili Virpille sulkamaisesti kerrostetun lyhyen kampauksen, johon kuuluu viisto, keveä otsatukka ja pehmeästi taipuvat niskakiharat. Virpin hiukset ovat luonnostaan taipuisat, vaikutelmaa tehostettiin taivuttamalla niitä lisää suoristusraudalla. Hiusvärin pohjaväri on keskiruskea ja lisävolyymia ja eloisuutta tuovat ohuet vaaleat raidat kahdessa eri sävyssä.

Aurinkolaseiksi Instrun kehysasiantuntija valitsi Virpille Diorin klassiset aurinkolasit. Virpi kertoo, että tuntee kissamaiset ja pyöreät lasit eniten omakseen. Diorin kehyksistä löytyy kumpaakin –  kehyksen alaosa kaartuu kauniisti ja yläkulman siipimäinen yksityiskohta alleviivaa kissamaista muotokieltä. Asun ollessa pelkistetty, aurinkolasien kultaiset yksityiskohdat tuovat lookiin hienostuneen ripauksen näyttävyyttä.

 

Virpi-jalkeen-3

 

Katso video Virpin muodonmuutospäivästä: 

Muodonmuutosta inspiroineet silmälasit ja aurinkolasit ovat pian ostettavissa Instrumentariumin myymälöistä. Lisää kilpailuita, tyylivinkkejä ja muotivideoita löydät Instrumentariumin Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavilta.

Tutustu myös aiempiin muodonmuutoksiin: Tian särmempi arkityyli, Heidin elegantit luottovaatteetPäivin uusi klassinen tyyliAnna löysi sisäisen Améliensa ja Anitasta tuli filmitähti.

Teksti: Trendwalk

Kuvat: Olga Poppius