30.05.2018By: Instrumentarium

Klassikkovinkki silmälasiostoksille: anna kehysten saada ihosi hehkumaan


Silmälasit voi täsmätä asuun, kasvojenpiirteisiin, sen hetkiseen mielialaan – ja sitten kehykset voi valita oman ihon sävyn pariksi. Klassinen värikartta auttaa löytämään kehykset, jotka saavat ihosi hehkumaan.

Joskus yksi vanha konsti on parempi kuin purkillinen uusia. Viime vuosina olemme tottuneet nuuskimaan uusia kehystrendejä ja ilmaisemaan itseämme lasivalinnoilla. Kehysten värin valinnassa huomion voi kiinnittää myös värisävyyn. Nappaamalla juuri oikean sävyiset kehykset saamme nimittäin oman ihon astetta heleämmäksi.

Nyt, juuri ennen kesälomaa ja rusketusta, on aika tarttua käsipeiliin puhtaassa päivänvalossa ja laatia oma värikartta seuraaville lasiostoksille.

Kylmän sävyiset kehykset

Kirkas ja kuulas

1. Kun kurkistat peiliin oikein läheltä, erotatko silmäkulmista ja ohimoilta sinisinä risteileviä verisuonia?
2. Punastutko helposti jännittäessäsi tai urheillessa?
3. Katsooko peilistä takaisin tasaisen harmaat tai talvisen siniset silmät?
4. Kun tutkailet hiusten tyveä, muistuttaako se graniittia, asvaltinharmaata tai taittaako se vaaleaan platinaan?

Jos vastaus useimpiin kysymyksiin on kyllä, olet niin sanottua kylmää tyyppiä. Oma värimaailmasi on viileä, joten viileys sopii erinomaisesti myös ihoa lähellä oleviin asusteisiin. Sinun kannattaa bongata sovitukseen muovikehyksistä vihreät, sinisävyiset, violetit, viileän vaaleanpunaiset tai sellainen viininpunainen, joka taittaa herkullisesti siniseen ja violettiin. Kaikki nämä värit ihosi näyttämään kirkkaalta ja kuulaalta.

Metallikehysten ykkösosuma on puolestaan puhdas hopeanharmaa, joka saa silmätkin näyttämään kirkkaammilta. Mustissakin kehyksissä on sävyeroja. Pyydä siis kehysasiantuntijaa etsimään mustat kehykset, jotka taittavat siniseen tai vihreään. Ne tuovat iholle enemmän hehkua kuin ruskeanmustat kehykset.

Lämpimän sävyiset kehykset

Kulta ja kupari

1. Tarkkaileeko sinua peilistä vihreä, ruokosokerinruskea tai välkehtivän meren värinen silmäpari?
2. Erottuuko hiusten tyvestä häivähdys hunajaa, kuparia, ruostetta tai syvää mahonkia?
3. Muistuttaako ihon alta erottuvien verisuonten sävy enemmän oliivin pintaa kuin jäistä turkoosia?

Jos vastaus useimpiin tämän kohdan kysymyksiin on kyllä, sinun oma sävymaailmasi on lämmin. Silloin ihollesi nappivalintoja ovat yhtä lailla lämpöä hehkuvat värit. Kokeile siis tulenpunaisia, oransseja ja kellanvihreitä muovikehyksiä, ja suuntaa klassisten kilpikonnakuosien ja syvien ruskeiden äärelle.

Metallikehyksistä sinun ihollesi tuovat lisähehkua ajankohtaiset kullanväriset kehysmallit. Musta on myös juuri sinun värisi, sillä se ei ryövää sinun poskiltasi lämpöä. Parhaiten ihoasi korostavat aavistuksen ruskealla tai punaisella terästetyt mustat.

Ps. Värikartta antaa viimeisen silauksen lasivalintoihin. Paras opas kehysostoksille on kuitenkin aina oma maku, sillä juuri sinä olet oman tyylisi paras asiantuntija. Sitä voi puolestaan jalostaa tutkimalla esimerkiksi TrendWalkin trendioppaita, asuvinkkejä ja uusien tyyli-ikonien pukeutumisfilosofiaa.

Lue myös: Tunnetko kasvotyyppisi? Löydä juuri sinulle sopivat kehykset! 
Ota yhteyttä lähimpään myymälääsi  ja seuraa Instrun Facebook-, Instagram- ja Youtube-kanavia.