18.04.2017By: Instrumentarium

Tiesitkö nämä faktat maailman mahtavimmasta muotibrändistä


Jos Gucci olisi ihminen, olisi hän se tyyppi, joka saapuu juhliin näyttävästi klassikkoautollaan ykköset päällään. Vaikka hän elää hieman omassa maailmassaan, ei tämän seurassa ole koskaan tylsää.

1 Hevosten kuolaimia ja suitsia esiintyy vieläkin Guccin kuvituksissa

Gucci ei ole koskaan tinkinyt laadusta ja arvokkuudesta. Nahkatuotemyymälänä vuonna 1921 perustetun Guccin isä, Guccio Gucci kelpuutti työntekijöikseen vain parhaimman artesaanit ja inspiroitui englantilaisaatelistosta. Heidän elämäntapansa ja etenkin hevosharrastuksensa innoittamana herra Gucci suunnitteli tuotteisiin kuolaimia, suitsia ja jalustimia muistuttavia yksityiskohtia. Niistä kehittyi brändin ikonisia symboleita, joita löytyy vielä tämänkin päivän ykköstuotteista.

Gucci_1

2 It-laukkujen syntymä

Uusien myymälöiden avautuessa 1950-luvulla Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin alkoi brändi elää todellista jetset-elämää. Guccista muodostui Hollywood-tähtien ja seurapiirikuningattarien palvoma brändi. Merkin ikoninen Bamboo-laukku matkasi muun muassa Elisabeth Taylorin ja Vanessa Redgraven käsivarsilla kohti ajattomien it-laukkujen klubia. Bambuisesta kahvasta tunnistettava käsilaukku valmistetaan edelleen samoilla tekniikoilla vaatien 13 tuntia tarkkaa artesaanin työtä. Seurapiirien tuodessa huomiota merkille, antoi brändi huomiota myös julkkisystävilleen. Jackie Onassis sai nimeään kantavan laukun.

Niin ikään ikoninen Flora-kuosi suunniteltiin alun perin Grace Kellylle. Vuonna 1966 Guccin johtajana toiminut Rodolfo Gucci päätti ottaa tehtäväkseen valmistaa maailman kauneimman kukkahuivin prinsessa Gracelle. Kuosissa loistavat eri vuodenaikojen kukat rikkaissa väreissään perhosten, sudenkorentojen ja muiden hyönteisten pörrätessä ympärillä. Kuosi toi viileän Guccin herkän puolen esiin ja inspiroi myöhemmin myös brändin tuoksuja.

gucci_2

 

 

 

3 Guccilla on oma museo Firenzessä

Vauhdikkaan historian omaava brändi tietää, miten juhlitaan. Vuonna 2011 merkin ysikymppisten kunniaksi avattiin Firenzeen Gucci-museo, josta myös merkin luova johtaja Alessandro Michele inspiroituu. Hän kuvailee Guccin historiallisia saavutuksia aarteiden arkistoksi ja soveltaa niitä tämän päivän mallistoihin sopiviksi. Viime vuosien mallistoissa onkin nähty viittauksia Flora-printtiin, kasarilta lainattuja prinsessamekkoja, 1970-luvun valtavia aurinkolasia ja kapinallista asennetta. Fiilis on kuitenkin tällä hetkellä Guccin talossa leikkisämpi ja kepeämpi kuin koskaan aiemmin.

Gucci_3

 

Kuvat: Degoulange/REX/Shutterstock, H. Walker/REX/Shutterstock, REX/Shutterstock